Sprememb ni veliko, so pa ta prave. Yamaha Tenere 700 osvežena za sezono 2023

Yamaha Tenere 700 in Tenere 700 Rally Edition sta bili za prihodnjo sezono deležni sprememb, ki so jih kupci potihem že pričakovali.

Ker je Tenere 700 relativno svež model spremembe, ki jih je bila deležna res niso zelo velike, so pa vsekakor zelo dobro odmerjene in bo zaradi njih ta motocikel še kakšno sezono ali dve brez težav prepričeval zelo zainteresirane kupce.

Tako so dosedanji LCD zaslon zamenjali s 5-palčnim barvnim TFT-jem, ki je seveda povezljiv s pametnim telefonom. Njegova zanimivost je v tem, da ponuja dve možnosti prikazovanja podatkov in sicer Street in Explorer. Smerokazi so ponovem izdelani v LED tehnologiji, standardno 12-voltno vtičnico pa je zamenjal modernejši in predvsem akutalnejši priključek tipa USB. Če je bil protiblokrini zavorni sistem ABS do sedaj lahko le vključen oziroma izključen, je zdaj dodana še tretja možnost, ki omogoča, da je ABS vklopljen na sprednjem kolesu, na zadnjem pa je izklopljen.

Nove so tudi ročice sklopke in sprednje zavore, ki so odslej bolj odporne na poškodbe pri kakšnih lažjih padcih, do katerih lahko na terenih kjer se Tenere preverjeno počuti odlično sicer pride. Med tehnične spremembe sodi tudi serijsko dodana instalacija za vgradnjo quickshifterja, ki pa je sicer na voljo za doplačilo. Seveda so osvežili tudi barvno paleto in ponudili različico za kategorijo A2 z deklariranimi 35 kW moči. Moč običajne različice sicer ostaja nespremenjena in še naprej znaša 55 kW oziroma 74 'konjev'.