Spremembe v Harley-Davidsonu

Spremembe v Harley-Davidsonu

Po več kot 26-letih se od znamke Harley-Davidson poslavlja Matt Levatich, ki je bil zadnjih pet let tudi prvi človek znamke.

O razlogih za njegov odstop so bili v svoji izjavi za javnost sicer zelo skopi, šušlja pa se, da je razlog nekaj letno upadanje prodaje motociklov, zato je bila sporazumno sprejeta odločitev, da je pri Harley-Davidsonu prišel čas za spremembe.

Matt Levatich je znamko vodil v obdobju velikih izzivov za znamko, torej v obdobju, ko je postalo jasno, da bo potrebno kupcem, poleg standardnih kruzerjev, čoperjev in tourerjev, ponuditi še kaj več.

Matt Levatich in Harley-Davidson se tako razhajata v prijateljskih odnostih, saj je Levatich ravno v tem obdobju bistveno pripomogel k temu, da so se zgradili temelji, na katerih bo znamka načrtovala prihodnost. V času njegovega vodenja je tako oživel koncept električnega LiveWire-a in tudi avanturističnega Pan America. Ne smemo pa pozabiti tudi na motocikle, ki so že v ponudbi, pri tem pa imamo v mislih oba mala vodno hlajena Harley-Davidsona, svežega Bronxa in športnega FXDR 114.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja