Supersport 600: Drugi dan testiranj

23. 2. 2011
Deli

Drugi in zadnji dan uradnih testiranj za svetovno prvenstvo v hitrostnem motociklizmu, razred Supersport 600, na dirkališču Phillip Island Avstralija je končan.

Dopoldanski treningi so dvignili razpoloženje ekipe, saj je Marko svoj včerajšnji čas takoj izboljšal za dobri 2 sekundi. To je kazalo da vse bolje spoznava z zahtevno stezo. Med testiranjem gum in nastavitev motocikla, v drugi polovici prvega treninga pa ja Marko padel. Na srečo motocikel in voznik nista bila huje poškodovana. Popoldanski trening pa ni prinesel izboljšanj, tako da smo zaključili na 22 mestu s 4 sekundami zaostanka.

Glede na pripravljenost motocikla, kateri še ni v celoti pripravljen in nastale razmere zaradi padca, primeren rezultat. Ta kaže, da bo potrebno vložiti še nekaj dela, saj bi morala biti slika za dobre dve sekundi na krog, boljša, kar bi nas uvrstila okoli 10 mesta, kot so tudi realni cilji. Čaka nas dan počitka, priprave in prijave v četrtek in začetek dirkaškega vikenda v petek. Razpoloženje v ekipi je pozitivno.

Najhitrejši na uradnih testiranjih v dveh dneh, je bil dirkač ekipe Hansspree Ten Kate Honde Fabien Foret, pred Davidom Salomom in Brock Parksom. Med dirkači razreda Superbike so bili najhitrejši vozniki Ducatijev, saj so bili med prvimi štirimi kar trije z najhitrejšim Carlosom Checo na čelu. Vse vabimo na ogled dirke v nedeljo na Eurosportu. Časi treningov in kvalifikacij pa so dosegljivi na spletni strani www.worldsbk.com.

Team MD Jerman, Dejan Dobrijevič

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja