Tony Carioli z novim dirkalnikom in filmom

Na salonu motociklov Eicma v Milanu smo srečali osemkratnega svetovnega prvaka v motokrosu in novo zvezdo na filmskem nebu, Tonyja Cariolija!

7. 11. 2014

Tony je na tiskovni konferenci KTM pred veliko množico novinarjev in oboževalcev odkril svoj nov motocikel, KTM 350 SX-F, genialnega križanca med agilnostjo 250 cc dirkalnika in močjo 450 cc mašine. Z njim bo v naslednji sezoni nadaljeval z naskokovanjem motokrosističnega rekorda legendarnega Stefana Evertsa, ki se je z naslovom svetovnega prvaka v MX okronal kar desetkrat.

Da je med Cariolijem in Evertsom velika razlika, pa govori film Tony Carioli The Movie, ki so ga javnosti premierno predstavili 24. oktobra v Cariolijevem rojstnem mestu Patti na Siciliji. Tonyjev pokojni oče Benedetto je bil voznik tovornjaka in vespe, s katero je bil sicer najhitrejši v širši okolici Messine, ni pa sinu mogel ponuditi enakih pogojev za rast in trening kot Stefanov oče, sicer tudi sam štirikratni svetovni prvak v motokrosu. Na Siciliji v času, ko je Tony že kazal izreden talent za dirkanje, ni bilo niti ene poštene motokros steze, medtem ko je v Belgiji motokros malodane nacionalni šport.

V filmu so prikazane bitke med ekipami in spontorji ter notranji boji mladega junaka. O njem so spregovorili prijatelji, družinski člani in Tonyjevo dekle Jill Cox. V naše kinodvorane film na žalost ne bo "zašel", si ga pa nujno snemite z iTunes! Zgodbe o ljudeh, ki so začeli iz nič in dosegli vse in še več, so najboljša ideja za temne in deževne novembrske dni, ko grozi melanholija.

Tekst: Tina

Fotografije: Red Bull Content Pool in Tina