Totalno povezana Multistrada

3. 12. 2014
Deli
Totalno povezana Multistrada

Gre seveda za novi model Ducatijeve Multistrade. S tem, da je totalno povezana mislimo predvsem na brezžične povezave motocikla, voznika, njegove opreme, telefonije in svetovnega spleta.

Zaradi svetovne premiere novega Scramblerja je bila temeljito prenovljena Multistrada kar precej v senci prvega, a novosti, ki jih na področju zabavne in uporabne tehnologije vsekakor niso zanemarljive.

Poleg novega motorja z variabilnim krmiljenjem ventilov DVT Testastretta, je Multistrada tudi prvi motocikel, ki je v celoti brezžično povezan z voznikom. Multimedijski sistem s katerim bo opremljena nova Multistrada bo s pomočjo tehnologije Bluetooth vozniku omogočal sprejemanje klicev, sprejemanje in branje SMS-ov (s pomočjo gumba na krmilu), predvajanje glasbe, izbiranje vrstnega reda predvajanja. Vse to kar med vožnjo, poleg tega pa bo motocikel znal beležiti tudi hitrost, položaj motocikla preko sistema GPS, nagib v ovinkih, podatke o izbrani prestavi, vse to pa bo mogoče kar z motocikla deliti s prijatelji s socialnih mrež. Nekoliko več o delovanju sistema si lahko ogledate v spodnjem videu. Seveda pa bo na voljo tudi povezava z varnostnim sistemom D-Air, ki je neposredno povezan s senzorji zračnih mehov v oblačilih Dainese.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja