Triumph na lovu za novim rekordom

24. 7. 2015
Deli
Triumph na lovu za novim rekordom

Slane ravnine ob jezeru Bonneville so kot kaže še vedno privlačne za britanski Triumph, ki se je odločil ponovno podreti svetovni hitrostni rekord med motocikli.

Triumph je že davnega leta 1955 nemškemzu NSU-ju odpeljal hitrostni rekord in ga uspel zadržati kar 25 let. In čeprav tovrstni rekordi, ki jih s posebej prirejenimi motocikli pogumni možje postavljajo, na ceste za navadne motoriste ne prinašajo posebnega napredka, je imeti najhitrejši motocikel na svetu za proizvajalce še kako pomembno.

Triumph bo s pomočjo Guy Martina, možakarja, ki je poznan po udeležbah na dirki po otoku Man, skušal podreti trenutni hitrostni rekord, ki znaša 605,698 km/h. Ciljajo na hitrost 644 km/h, za dosego tega cilja pa so izdelali posebno aerodinamično obliko. Za pogon so izbrali dva 2,3 litrska trivaljnika, ki sta v osnovi enaka tistemu, ki poganja tudi model Rocket III. Dodali so turbine, kombiniranih 1000 konjev, ki jih skupaj razvijeta oba motorja, pa bi moralo zadostovati za dosego njihovega cilja.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja