Triumph Scrambler Steeve McQueen Edition

Velika filmska zmota dobiva svoj epilog tudi v ponudbi Triumphovih motociklov.

Gotovo se spomnite filmske klasike z naslovom Veliki pobeg, v kateri Steve McQueen ugrabi nemški vojaški motocikel in se z njim poda na divji beg pred zasledovalci. Kultna filmska scena sicer ne bi bila kaj dosti posebna, če ne bi producenti namesto kakšnega Zundappa, BMW-ja ali kakšnega drugega nemškega motocikla, v nemške vojaške barve odeli kar britanskega Triumpha.

Ustvarjalci filma so takrat znali povedati tudi to, da je bil McQueen pri snemanju kadrov tako hiter, da je moral kasneje zaradi usklajenosti odigrati tudi nemške vojake na drugih motociklih, kar pomeni, da je v filmo praktično zasledoval samega sebe.

Kakorkoli, kakšne posebne zamere na ta račun si filmska klasika in Steve McQueen nista prislužila. Pri Triumphu pa so se odločili, da bodo kupcem ponudili posebno serijo njihovega Scramblerja posvečeno spominu na znanega igralca in dirkača. Nasprotno od filmskega rekvizita ta Scrambler ne bo obarvan v nemški vojaški motocikel, pač pa bo na voljo v tradicionalni 'british' zeleni barvi. Na krmilu bo prav vsakega krasila še ploščica s številko in vgraviranim podpisom igralca. Prepoznavna bo tudi grafika na rezervoraju, dodani pa bodo še nekateri artikli iz asortimana dodatne opreme, na primer cevaste bočne zaščite in aluminjast prednji blatnik.

Triumph Scrambler Steve McQueen je sicer osnovan na modelu XE, kar pomeni, da je to tisti z bolj terenskim vzmetenjem in dražjimi komponentami. Showa prednja vilica in zadnji Ohlinsov amortizer imata konkretnih 250 milimetrov hoda, dodane pa so še Brembove radialne zavore, TFT zaslon, LED razsvetljava, brekonktaktni ključ in vrsta elektronskih asistenčnih sistemov.

Motor je seveda usklajen s standardom Euro5, kljub temu pa je ohranil 90 konjev.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"