Triumph Street Triple R (2020)

Triumph s svojim Street Triplom R zaključuje prenovo svoje flote v srednji kategoriji slečenih motociklov.

Triumph je prenovo palete Street Triple pričel lansko jesen, ko je predstavil prenovljenega najžlahtenjšega RS-a, nadaljeval ob koncu lanskega leta s predstavitvijo osnovne različice S, zakjučil pa tik pred pričetkom sezone z modelom R iz sredine ponudbe.

Za prenovo je med drugim odgovoren tudi ekološki standard Euro5, ki je trivaljniku s prostornino 765-kubičnih centimetrov prinesel veliko novega. Z zmanjšanjem mase ključnih gibljivih delov v drobovju motorja, so poskrbeli za večjo voljo do vrtenja in manjša trenja, s čimer se je zmanjšala poraba goriva. Moč ostaja nespremenjena in bo še naprej znašala 118 'konjev'. Kljub lažjemu motorju, pa je skupna končna masa višja za dva kilograma, kar pa ne bi smelo vplivati na sicer pregovrno odlične vozne lastnosti.

Tudi zunanjost je bila deležna blagih sprememb, ki seveda sledijo tistim, ki smo jih že videli na modelu RS in S. Torej, drugačne plastike in LED osvetlitev.

Pri Triumphu so se odločili, da o R iz sredine ponudbe cenovno vendarle bolj naklonjen nižji ceni, zato so bili sprejeti nekateri kompromisi. Namesto TFT zaslona bo vozniku namenjena kombinacija analognega merilnika vrtljajev in LCD zaslona.

Za zavore je poskrbel Brembo, za vzmetenje pa Showa.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja