Tudi najboljšim se zgodi: Honda vpoklicala Goldwing

7. 12. 2011 | Matevž Hribar
Deli
Tudi najboljšim se zgodi: Honda vpoklicala Goldwing

S strani zastopnika za motocikle Honda smo prejeli obvestilo, da so v Evropi vpoklicali na servis model GL 1800 Goldwing, narejen med letoma 2001 do 2010.

Globalno so vpoklicali kar 162.486 motociklov, od tega 21.035 v Evropi. Zaradi konstrukcije sekundarnega zavornega valja, ki nadzira zaviranje zadnje zavore, lahko pride do pregrevanja zadnjega zavornega koluta in čeljusti. V ZDA so odkrili 26 okvar, na naši celini pa še nobene. Poškodovanih ni bilo.

Vsi lastniki bodo v naslednjih dneh s priporočeno pošto obveščeni o možnosti napake, nakar bo sledil pregled s posebnim orodjem, ki ga v Sloveniji pričakujejo v prihodnjih dneh. Brezplačni pregled bo trajal približno 30 minut, morebitna menjava zavornega valja (ravno tako brezplačna) pa ne več kot eno uro.

Honda obvešča, da prenovljeni model z letnico 2012, ki v Slovenijo pripelje v začetku prihajajočega leta, tega problema ne bo več imel. Za dodatne informacije se lahko obrnete na AS Domžale ali vašega pooblaščenega serviserja za motocikle Honda.

Matevž Hribar
foto: Honda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja