Ugledna gospoda z motorji v boj proti raku prostate

Druženje ob starih motorjih bo imelo tudi dobrodelno noto, saj bodo organizatorji med dogodkom zbirali finančna sredstva, namenjena raziskavam omenjene bolezni.

Ugledna gospoda z motorji v boj proti raku prostate (foto: Andraž Kopitar) Andraž Kopitar
10. 9. 2018

Ob klasičnih motociklih hitro pomislimo na starejše motorje, kjer plastika ni našla svojega mesta ter so izdelani iz kovine, po navadi obarvane v temne barve, le redko pa še v katero drugo. Na njih so po večini sedeli moški, uglajeni gospodi, ki jim za hitrost ni bilo pretirano mar, občasno pa so jim, še posebno na poti na podeželje, družbo delale žene.

Prav takšno predstavo o pravih gospodih pa so imeli – tudi pod vplivom Dona Draperja in serije Oglaševalci – leta 2012 motociklisti iz Sydneyja, ko so si zamislili dobrodelno prireditev The Distinguished Gentleman's Ride (DGR) oziroma slovensko Vožnja uglednih gospodov. Ta je naletela na zelo pozitiven odziv po vsem svetu in že prihodnje leto se je dogodek razširil, tudi v Slovenijo.

Letošnja dobrodelna vožnja bo znova minila v sodelovanju z Društvom onkoloških bolnikov Slovenije, potekala pa bo ob koncu tega meseca, 30. septembra, ko se bo več kot 100 tisoč motociklistov iz 580 mest in 90 držav z vsega sveta podalo na panoramsko vožnjo. Slovenski motociklisti se bodo začeli zbirati že ob 11. uri dopoldne pred lokalom Lepa žoga v Ljubljani, na pot proti Kamniku pa se bodo nato podali čez eno uro, pri čemer naj bi v stari del mesta pod Kamniško-Savinjskimi Alpami prišli ob 13. uri, nato pa bo skozi celotno popoldne potekalo pestro dogajanje v duhu starih motorjev in elegance.

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri