Uradno: KTM želi kupiti Ducati

13. 12. 2018 | Matjaž Tomažič
Deli
Uradno: KTM želi kupiti Ducati

Prvi človek avstrijskega KTM-a, Stefan Pierer, je v intervjuju za nemški portal Speedweek razkril željo, da bi KTM postal tudi lastnik Ducatija.

KTM-u gre namreč tudi letos odlično. Z 265.000 prodanimi motocikli so znova podrli svoje prodajne rekorde, z rezultati pa so zadovoljni tudi pri indijskem Bajaju, ki si lasti skoraj 48-odstotni delež v KTM-u.

A načrti KTM-a še zdaleč niso omejeni samo na lastno znamko, zavedajo se namreč, da se motociklizem globalno spreminja, kmalu pa tudi za azijske trge ne bodo zadostovali samo motocikli iz nizkih kategorij. Dobri poslovni rezultati pomenijo tudi več denarja, zato KTM seveda išče nove priložnosti.

Indijski Bajaj že nekaj časa kaže, da si želi postati lastnik vsaj še ene premijske evropske znamke motociklov, najbolj zavzeto pa merijo na znamko Triumph. A kot pravi Stefan Pierer, je Ducati edina znamka, ki bi utegnila zanimati KTM. Ducati se je v preteklih letih uveljavil kot vodilni proizvajalec v številnih segmentih, kot tak pa je edini primeren za KTM. MV Agusta je namreč premajhna.

Ob tem, da denar ob pomoči indijskega partnerja Bajaja, ki si lasti tudi velik del servisno-prodajne mreže v Indiji, ne bi smel biti problem, se nam torej lahko obeta nova sprememba v lastniški strukturi Ducatija.

Pred sedmimi leti je Audi za nakup znamke Ducati plačal 780 milijonov evrov, zdaj, ko znamka ustvarja dobiček, pa bodo podjetni Nemci zanjo gotovo zahtevali mnogo več.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"