Uradno neuradno: Rossi k Ducatiju!!

30. 6. 2010
Deli
Uradno neuradno: Rossi k Ducatiju!!

Angleški motociklistični častnik MCN je objavil novico, da bo Valentino Rossi prihodnjo sezono dirkal z Ducatijem. Uradno naj bi se prestop k rdečim napovedal na naslednji dirki.

Rossi naj bi dokončno prekinil pogajanja z moštvom Yamahe kljub temu, da so ga bili pripravljeni motivirati tudi s kakšnim evrom več, a njegovi zahtevi, da ne bo dirkal z aktualnim moštvenim kolegom Jorge Lorenzom niso hoteli ugoditi. Ena od Rossijevih utemeljitev zakaj noče dirkati z Lorenzom je tudi ta, da sam opravi levji delež pri razvoju motocikla, 'mulc' pa pride in odpelje.

Utemeljitev ne zdrži povsem, saj je znano, da imata kljub istemu krovnemu moštvu vsak svojo ekipo in si podatkov med seboj ne izmenjujeta.

Rossi se je kot kaže torej vendarle odločil za prestop k Ducatiju, kjer bo najverjetneje zamenjal Stonerja, s tem pa je seveda razveselili številne italijane, ki o tej kombinaciji sanjajo že precej dolgo.

Prvi odzivi javnosti pa kažejo na to, da v tem trenutku vsi nestrpno čakajo naslednjo sezono, čeprav se je ta šele dobro začela. Nekateri Rossijev prestop povzdigujejo v nebo, drugi pravijo, da se je doktor podelal v hlače, saj mu mladi Lorezno resno meša štrene. In kaj pravite vi, se je Rossi 'usral' ali ne? ?

MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja