Utrinki z Goodwooda 2015

2. 7. 2015
Deli

Vale je na poseben način obeležil praznovanje okroglih 60 let Yamahe in z obiskom festivala hitrosti v angleškem Goodwoodu poskrbel za evforijo.

To je klasično, mirno druženje s kopico zvezdnikov atomotošportov. Velikani avtomotošporta so se tradicinalno zgrnili na graščino lorda Marcha. Za konec tedna je prišlo več kot 120.000 gledalcev, ki so si napasli oči na unikatnem Fordu Mustangu RTR, ta je bil prvič v Veliki Britaniji. KB jim je na legendarnem Goodwood Hillu pripravil enkratno predstavo.

"Ta konec tedna sem se imel tu v Goodwoodu odlično," je povedal Block. "To je eden mojih najljubših dogodkov in navdušen sem bil, da sem lahko s seboj pripeljal svojega Forda Mustanga Hoonicorna RTR in pobil nekaj gum. Poleg tega sem prvič v javnosti zapeljal novega Forda Focusa RS. Res vrhunski vikend, komaj čakam, da se vrnem!"

Po sobotni neverjetni zmagi v MotoGP v Assnu je na letalo sedel tudi največji motociklistični dirkač vseh časov in okrepil že tako močno udeležbo na Goodwoodu. Da, Valentino Rossi je vžgal svojo Yamaho in se tudi sam zagnal v hrib, poleg tega pa nizal kroge tudi v zgodovinskih reli avtomobilih.

Čas za udeležbo si je vzel tudi voznik moštva Mercedes AMG PETRONAS F1 Nico Rosberg, Kenu se je v nedeljo pridružil pri popoldanski skodelici čaja z lordom Marchom, nato pa skočil v avto in se podal na 1,9 km dolgo stezo. Grega Hancock je postal je prvi spidvejist na tem asfaltiranem vzponu. Kar kul, kajneda? Brez zavor in prestav, le s pol litra prostornine čiste moči pod seboj se je Greg zagnal na hrib ob TT legendi Johnu McGuinnessu in zvezdi WSB Jonathanu Reu. Greg je povedal: "Oh, kakšen trenutek. Neverjetno je bilo, da sem lahko prišel sem in se s svojim motorjem zapeljal na hrib, tega sem si od nekdaj želel. Da sem prvi iz svojega športa, je le bonus. Užival sem v vsakem trenutku, res mi je v čas, da so me povabili."

Omenjenim sta se pridružila tudi Liam Doran in Buttsy Butler, Terry Grant pa je postavil nov svetovni rekord v vzponu po dveh kolesih - z avtomobilom. Ni slabo.

Pek

Foto, Monster energy, Yamaha racing

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol