V razmislek: kje kupiti Goldwinga?

16. 3. 2009
Deli
V razmislek: kje kupiti Goldwinga?

S strani uradnega zastopnika za motocikle Honda smo prejeli obvestilo, ki opozarja na prisotnost modelov GL 1800 Goldwing, ki niso namenjeni evropskemu trgu in zato niso upravičeni do garancijskih storitev in servisov pri pooblaščenih serviserjih.

Takole pravijo:

Cenjene kupce obveščamo, da se je v zadnjem obdobju na slovenskem trgu pojavila ponudba motociklov Honda GL 1800 Goldwing, ki niso namenjeni evropskemu tržišču. Proizvajalec Honda striktno ločuje modele za različna tržišča, saj se ti dejansko razlikujejo po tehnični plati, serijski opremi, barvni paleti, možnosti dobave rezervnih delov, kompatibilnosti električne napeljave, diagnostiki, . .

V kolikor vozila niso ustrezno prilagojena slovenski zakonodaji (evropski žarometi, zadnje luči, smerokazi, merilec hitrosti, . . ) in s tem tehnično brezhibna, se takšna vozila lahko izločijo iz prometa (policija in/ali tehnični pregled).

Neevropski modeli nimajo nobene uradne evropske garancije na brezhibno delovanje, zato le-te ni mogoče uveljavljati pri pooblaščenih serviserjih. Po slovenski zakonodaji mora brezplačno odpravo garancijskih zahtevkov zagotoviti prodajalec vozila sam.

Zaradi vsega tega je po uradnih pooblaščenih poteh nemogoče ponuditi slovenskemu kupcu neevropske modele. Kot minimalni standard varnosti evropski model že v osnovnem paketu opreme 'comfort' vsebuje protiblokirni zavorni sistem ABS, kar pa ne velja za vse neevropske modele.

Za nakupe pri nepooblaščenih prodajalcih velja omeniti precejšnjo možnost nakupa blaga s pravno napako, saj je utaja oziroma neplačevanje obveznih dajatev v Sloveniji še vedno redna praksa pridobivanja nelegalne konkurenčne prednosti napram pooblaščenim prodajalcem.

Vsem motoristom želimo srečno vožnjo v novi sezoni!

AS Domžale Moto Center, d.o.o.

uradni zastopnik motornih koles Honda

Da ne boste rekli, da niste vedeli . .

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol