Video: Akrapovičev poklon enduro motociklom

26. 11. 2018 | Jure Šujica
Deli
Video: Akrapovičev poklon enduro motociklom (foto: Akrapovič)
Akrapovič

Avantura se nikoli ne konča, pravijo pri Akrapoviču.

Podjetje Akrapovič iz Ivančne Gorice si je pot v svet motociklizma – pozneje pa tudi avtomobilizma – kjer veljajo za eno od najbolj priznanih imen v industriji, začelo utirati z izdelavo izpušnih sistemov za športne (cestne) motocikle. Od ustanovitve je lani minilo 25 let, hkrati pa tudi 20 let od prve zmage na prvenstvu serije Superbike, kar je podjetje zaznamovalo s kratkim filmom v počastitev superšportnim motorjem.

Kmalu po tem je Akrapovič svojo dejavnost razširil na izdelavo izpušnih sistemov za enduro motocikle. Razlog za to je bila prva zmaga na reliju Dakar, za katero je leta 2002 poskrbel italijanski dirkač Fabrizio Meoni. Ta je prvo zmago dosegel na motociklu znamke KTM, prvi serijski enduro motocikel, za katerega so pri Akrapoviču izdelali lasten izpušni sistem (iz titana), pa je bil BMW R 1150 GS leta 2003.

Povsem razumljivo je torej, da če so pri Akrapoviču lani posvetili športnim motociklom, morajo enako čast izkazati enduro dvokolesnikom. V najnovejšem videu sporočajo, da se avantura nikoli ne konča, in če se sprašujete, katere motocikle so uporabili v videu, naj vam razkrijemo, da gre za BMW R 1200 GS Adventure, Ducatija Multistrado 1200 Enduro, Hondo CRF1000L Africo Twin, Yamaho XT1200Z Super Ténéré in Triumpha Tigerja 1200.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"