Yamaha 2012: Nadzor proti zdrsu za R1

15. 9. 2011
Deli

Yamaha je predstavila prve novosti za prihodnje leto. YZF-R1 je dobil nadzor proti zdrsu zadnje gume, sicer pa so prenove v glavnem stilske narave.

WR450F za katerega pravijo, da na svetu v svojem razredu zavzema 30-odstotni tržni delež, je dobil nastavljiv elektronski vbrizg goriva za že znani štiritaktnik s petimi ventili v glavi, ki ne bo vzet iz motokros modela YZ40F. Okvir je podoben 250-kubičnemu, zato napovedujejo zelo okreten motocikel. Excelova kolesa, Pro Taper krmilo so znani že od prej, malenkostno pa so spremenjeni plastični deli in 7,2-litrska posoda za gorivo.

YZF-R1 ohranja nesimetrično zasnovo glavne gredi v motorju, po novem pa bo imel motor vgrajen v šestih stopnjah nastavljiv in izklopljiv elektronski sistem za nadzor proti zdrsu (TCS - Traction Control System), hkrati pa so v prid boljšim zmogljivostim v srednjih vrtljajih spremenili delovanje vbrizgalne elektronike. Drugih večjih sprememb na motociklu ne boste našli.

Enako velja za preostalo prodajno paleto, ki je bogatejša predvsem za grafike v barvah MotoGP dirkalnikov Bena Spiesa in Jorgea Lorenza.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja