Yamaha napoveduje družino novih modelov

3. 6. 2013
Deli
Yamaha napoveduje družino novih modelov

Zadnje časa se zdi, da so pri Yamahi kar se tiče novih in osveženih modelov nekoliko zaspali.

Res je, da prav veliko novosti v zadnjem obdobju v primerjavi z drugimi proizvajalci pri Yamahi niso pokazali, a kot kaže na te vendarle niso pozabili.

Pri Yamahi se je namreč vse vrtelo okrog novega trivaljnega agregata 'P3', o katerem javnost trenutno ne praktično ničesar. Šlo naj bi za njihov za en valj skrajšani hišni 'štirivaljnik', ki bo služil za pogon številnim povsem različnim modelom.

Kompaktne zunanje mere agregata oblikovalcem omogočajo veliko svobode, svoje doda tudi manjša teža, povrh vsega pa imajo trivaljni agregati pri nekaterih drugih proizvajalcih preverjeno zelo dobre vozne zmogljivosti in lastnosti.

Z novim agregatom naj bi se pri Yamahi v nekaterih razredih znova povzpeli v sam vrh, vse do uradne tovarniške predstavitve nove linije modelov, ki bo 11.6. pa lahko o njih samo ugibamo.

Vsekakor pričakujemo športen, slečen in enduro motocikel, ki bodo podobno kot pri Hondi izhajali iz iste platforme oziroma okvirja, najbolj drzni pa špekulirajo celo o prvem trivaljnem skuterju.


MaT

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja