Yamaha PES1 in PED1 v letu 2016?

23. 4. 2014
Deli

Ko je Yamaha pred dobrim letom na salonu v Tokiju predstavila futuristično oblikovan trojček skuterja, cestnega ter off road motocikla z električnim motorjem ni nihče mislil, da bi se znali na cestah pojaviti že leta 2016. Pa se bodo res?

Da PED1 in PES1 ne bosta ostala samo kot koncept so nam dali Japonci vedeti že lansko leto, ko so lansirali tudi prve video posnetke s testiranj. V naslednjih dveh letih pa naj bi oba modela dobila nekoliko manj futuristični, torej bolj konvecionalni videz in postala serijska motocikla.

Yamaha bi tako med prvimi večjimi svetovnimi proizvajalci ponudila električne motocikle, s katerimi bi konkurirala znamkam predvsem z druge strani luže (Brammo, Zero...), ne gre pa pozabiti tudi na druge že obstoječe modele (KTM Freeride..)

Yamaha probleme z dometom električnih motociklov skuša reševati z vgradnjo manjših zmogljivih baterij, ki jih je mogoče enostavno zamenjati. Posledično imajo konstruktorji in oblikovalci tudi nekoliko bolj proste roke pri razvoju teh motociklov.

Nekateri poznavalci razmer pri Yamahi sicer pravijo, da električnih serijskih Yamaha za širše množice v letu 2016 še ne bomo videli, a pustimo se presenetiti.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel