Yamaha V-Max Carbo: Pregrešno lepa zverina

6. 2. 2015
Deli

Yamaha je predstavila V-Max Carbon, posebno, omejeno serijo, ki jo razganja od moči in obeležuje 30 let od prihoda prve V-Max. Za brutalno športno štimo so poskrbeli pri Akrapoviču in na vsako stran namestili dva dušilca iz titana in z lasersko vgraviranim znakom V-Max. Čeprav nizka masa ni ravno njena vrlina pa so za žlahten pečat zverino oblekli še v karbon.

Karbon tako najdete na stranskih pokrovih, pokrovu posode za gorivo, iz žlahtnega materiala pa so naredili tudi sprednji in zadnji blatnik. Gre za prestiž in počastitev kultnega motocikla, ki je vedno navduševal s svojo brutalno močjo. Vse od leta 1985 do danes si je prav V-Max nabral zveste sledilce in ljubitelje, ki so najbolj cenili mišičast izgled, brutalne pospeške in surovo moč štirivaljnika v obliki črke V.

Trenutni motor s 1679 kubičnimi centimetri delovne prostornine izbruhne kar 200 'konjev'!

ZA ustavljanje mase poskrbi par zavornih kolutov premera 320 mm s kar šestbatno zavorno čeljustjo, zadaj pa kolo ustavlja nenavadno velik kolut premera 298 mm.

Petkraka aluminijasta platišča so obuli v športne gume dimenzije 200/50 R18 kar dodaja še posebno agresivni pečat celotnemu motociklu.

PeK

Foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja