Yamaha WR 450 F 2016

8. 10. 2015
Deli

Pri Yamahi so se resno lotili povratka na enduro sceno in po lani predstavljeni WR 250 F z 'obrnjenim' motorjem za sezono 2016 predstavili še 450 kubično izvedbo. S tem motociklom bodo naskakovali naslov prvaka v kategoriji E2 in zmago na dakarskem reliju.

V osnovi gre za izpeljanko iz motokros modela YZ450F ki se lahko pohvali s krono svetovnega prvaka v razredu MXGP. Poganja ga torej zasukan enovaljni, štiritaktni motor, ki so ga za enduro potrebe opremili z električnim zaganjalnikom, ter porazporedili moč motorja preko širšega območja vrtljajev. To pomeni, da bo na terenu s slabim oprijemom lažje premagoval ovire kot motokros model.

Za enduro so priredili tudi vzmetenje (zračno-oljno vzmetenje spredaj), prilagodili nastavitve na zadnjem blažilniku in nataknili 18 palčno zadnje kolo. Nov je tudi menjalnik, ki ima prvo in peto prestavo enako kot pri predhodnem modelu, 'podaljšali' so 2.,3. in 4. prestavo. Ker enduro specialka dosega visoke hitrosti so ji spredaj namestili večji zavorni kolut, ki pri WR450F meri 270 mm v premeru.

V prodajo predvidoma pride decembra oziroma januarja prihodnje leto.

PeK

Foto: Yamaha

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja