Yamaha YZF-R125 MotoGP edition

Če vam je mulca uspelo prepričati, da namesto za katerega od mladih dirkačev navija za Valentina Rossija, je zdaj čas, da se mu za poslušnost oddolžite s prav posebno serijo male YZF-ke.

Yamaha YZF-R125 Monster MotoGP edition je motocikel, odet v barve tovarniških dirkalnikov MotoGP, s katerima bo Rossi ali pa morda Vinales slej ko prej tudi letos stopil na najvišjo stopničko.

Čeprav so časi, ko so se v tovarniške dirkalne grafike obarvani motocikli prodajali kot vroče žemljice, žal že minili, se je s prihodom novega sponzorja v tovarniško ekipo Yamahe na tem področju nekaj spremenilo. Yamaha je tako trenutno edini proizvajalec, ki ima v svoji ponudbi barvno repliko (oziroma približek) svojega dirkalnika, namenjeno mladim motoristom.

Yamaha YZF-R125 je brez dvoma tista, ki v tem trenutku postavlja standarde v svojem razredu. Letos so jo estetsko in tehnično prenovili, dobila pa je nova platišča, LED-razsvetljavo in nov motor z variabilnim delovanjem ventilov ter v slogu pravih dirkalnikov MotoGP tudi zaščito zavorne ročice na krmilu.

Modelov z ekskluzivno poslikavo seveda ne bo na pretek, saj bo serija številčno omejena. Je pa YZF-R125 MotoGP Edition že na voljo pri naših prodajalcih, zanjo pa je treba odšteti 5.350 evrov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja