Yamaha YZF R3 (2019). Veliko novega

12. 10. 2018
Deli

Yamaha je za prihodnjo sezono osvežila tudi svojega predstavnika iz lahke kategorije.

Yamahina serija R letos praznuje 20-letnico, zato so pri Yamahi v tem razredu poskrbeli za številne novosti in osvežitve.

Teh je deležen tudi model R3, ki bo v prihodnjo sezono zapeljal precej temeljito osvežen.

Z modelnim letom 2019 bo tako nova 'ertrojka' dobila nov paket vzmetenja, temeljito obdelan motor, svež videz in nove barvne grafike. Vzporedni dvovaljnik s 321-kubičnimi centimetri delovne prostornine, štiriventilsko tehniko in sodobnim vbrizgom goriva je dobil nove aluminijaste bate, ki bodo s spremenjenimi oblikami izgorevalnih komor poskrbeli za več prožnosti in navora. Podatki o moči in navoru za zdaj sicer ostajajo skriti, a verjetno lahko računamo na kakšnega dodatnega konja, predvsem pa na nižjo porabo goriva.

Na račun nove zadnje nihajke bo večja medosna razdalja, kar naj bi se kazalo pri stabilnosti v ovinkih, okretnost motocikla pa ne bi smela biti okrnjena. Povsem novo bo tudi sprednje vzmetenje (USD), nekaj sprememb je bil deležen tudi lahki okvir. Višina sedeža ostaja skoraj nespremenjena (780 mm), razporeditev teže pri obremenitvi z voznikom pa bo 50/50. Nova bodo tudi 10-kraka platišča.

Sprva bo osvežena R3 na voljo v Yamahini dirkaško modri ter črni barvi.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja