Za vsak slučaj še enkrat

Sezona je vsekakor že odprta in tokrat ne gre za to, da bi pri Motomagazinu dvomili v vaše in naše sposobnosti. Itak vse to že vemo, ampak škodilo nam zagotovo ne bo.

3. 4. 2009

Celo zimo smo hodili gledat in kurblat naše dvokolesnike, jih negovali in glancali, zato bi bila škoda, da zaradi neumnosti postanejo razbitine.

Upoštevajte nasvet našega Petra in pred pričetkom sezone malce osvežite spomin. Kako reagirati v kritični situaciji, preverite ali je vaš pogled na cesto in okolico pravilen, kakšni so vaši refleksi, kako pravilno zapeljati v ovinek in kako pravilno odpeljati iz njega? Te samoumevne veščine so bistvene za mirno, dinamično in hkrati varno vožnjo z motornim kolesom.

Pomembna vaja je tudi zaviranje v sili. Začnite pri 30 km/h, stopnjujte na 50, 70, 120 tudi več če želite. Ko si s kredo zarišeš črto in ugotavljaš kako močno se podaljšuje zavorna pot se boste tisti z zdravim kablovjem v glavi hitro streznili.

Ne vem sicer zakaj še ni zakonsko obvezno, vsekakor pa toplo priporočam tudi udeležbo na tečaju varne vožnje. Prepričan sem, da boste zvedeli kaj novega.

p.s.

vzemite si čas, ne življenja

MaT

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri