Za vsako zmago eden - MV Agusta Superveloce Ago

Čeprav MV Agusta že nekaj časa najavlja, da bo svojo ponudbo motociklov razširila tudi z bolj dostopnimi motocikli, pa ob tem ne pozablja tudi na tiste bolj ekskluzivne namenjene zbirateljem.

V čast športniku, dirkaču in motociklistični legendi Giacomu Agostiniju bo MV Agusta izdelala posebno serijo neo-retro modela Superveloce. Danes 79-letni dirkač je v svoji karieri v različnih prvenstvih in na različnih tipih tekmovanj nanizal skupno kar 311 zmag, s tem pa se je na seznamu dirkačev z največ osvojenimi trofejami trdno zasidral na samem vrhu.

Sicer to ni prvi motocikel, ki ga je MV Agusta izdelala v čast Giacomu Agostiniju, saj so pred leti kupcem oziroma zbirateljem že ponudili modele F4 Ago in F3 Ago.

Serija, ki bo štela 311 motociklov Superveloce Ago, bo seveda odeta v posebne barvne grafike, pri kateri gre za kobinacijo rdeče srebrne barve in rumene podloge za številko 1. Hkrati bo v primerjavi s standardnim Superveloce bogatejša še za vrhunsko Ohlinsovo vzmetenje in amortizer krmila, karbonski oklep, višji vetrobran in sedež odet v alkantaro.

Za doplačilo bo na voljo tudi poseben dirkaški kit v katerem bo poleg karbonskega pokrova zadnjega sedeža in rdečih ročk tudi za cestno uporabo homologirani izpušni sistem znamke Arrow. S tem športnim kitom bo motocikel v primerjavi z modelom Superveloce S tudi za 8 kilogramov lažji (165 namesto 173 kg), moč pa se bo iz 148 'konjev' (109 kW) povečala na 151 'konjev' (111 kW). Na 'krovu' bo tudi moderna varnostna elektronika, tempomat in s pametnim telefonom povezljiv TFT zaslon.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"