Zračna blazina za motoriste - na Petrolu!

1. 12. 2015 | Tina Torelli
Deli

Motoristi reševalci, ki opravljajo izredno nevarno delo in tvegajao svoja življenja za to da rešijo druge se bodo sedaj vozili varneje na svojih reševalnih motociklih. Za njihovo varnost bo po novem skrbel jopič z zračno blazino in zaščito hrbta, ki je revolucionaren varnostni dodatek. Spomladi bo na voljo tudi v Petrolovi trgovini.

Reševalna postaja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana razpolaga z dvema reševalnima motorjema ter šestimi usposobljenimi zdravstvenimi reševalci – motoristi, ki letno izvedejo od 550 do 600 intervencij. Motoristi pridejo na kraj dogodka hitreje od reševalnega vozila, zato jim uspe pri pacientih z izvenbolnišničnim srčnim zastojem povečati odstotek dolgoročnega preživetja z običajnih 13% na 21%.

Ker je življenje reševalcev motoristov v času intervencij prav tako izpostavljeno in v nevarnosti, so se člani BMW Moto kluba Slovenija odločili, da bodo reševalce-voznike opremili z zračnimi blazinami Helite za motoriste. Zračne blazine Helite pomenijo revolucijo v varnosti motoristov, ker se osredotočajo na zaščito ranljivih delov telesa: prsnega koša, vratu in notranjih organov. Verjamemo, da po cesti ne dirkate kot motoristi reševalci na nujni vožnji, smo pa vseeno prepričani, da se boste z zračno blazino mnogo bolje počutili tudi vi.

Kako deluje si lahko ogledate tudi tule:

Tina Torelli

Foto: Petrol

Moto airbag za reševalce