Čelada Arai Renegade-V

Araijeva čelada, model Renegade-V, karakterizira prepoznaven sprednji del, ki je podoben silhueti, ki spominja na igralca ragbija.

Čelada Arai Renegade-V (foto: Primož Jurman, Arai) Primož Jurman, Arai
2. 5. 2019

Sprednji predbradni del ni videti le močno, takšen tudi v resnici je. Prezračevalni kanali za odvajanje toplega zraka so speljani tudi ob straneh čelade, kar na trdost strukture ne vpliva. Skupaj so v čeladi speljani štirje prezračevalni kanali, kar zadostuje za dobro prezračevanje in udobje. Zapenjanje je izvedeno z dvema D obročkoma, vizir se zapira s pomočjo sistema Variable Axis (VAS). Posebnost čelade je, da se sprednje vhodne šobe zapirajo in odpirajo z notranje strani.

Na predbradnem predelu brade je nameščena tudi zaščita proti vetru, ki se izkaže za odlično rešitev predvsem v mrzlih dneh, ko hladen piš prodira s spodnje strani. Šobe in kanali so na čeladi nameščeni tako, da je prezračevanje učinkovito pri pokončni drži voznika, čelada je torej namenjena predvsem voznikom slečenih motociklov in kruzerjev. Odlična za tiste, ki nosite očala.

Za enobarvno čelado boste odšteli 579, matirano 589, s poslikavo pa 679 evrov. Uvaža in prodaja Pintar Racing Service, Prebačevo 63a, Kranj, tel.: 04/235 48 90.