Preizkusili smo - Speedy mouse za motokros in enduro brez 'defekta'

Zastopnik za polne zračnice Speedy mouse MotoXgeneration iz Ljubljane nam je v sodelovanju s tem italijanskim proizvajalcem polnih zračnic za motocikle in gorska kolesa odstopil na test par njihovih produktov, ki sodijo v višji kakovostni razred, cenovno pa v zgornji srednji razred. Polne zračnice Speedy mousee smo preizkusili z motokros motociklom Husqvarna FC250 na motokros stezi in na enduro poligonu.

26. 7. 2019

Testirali smo v različnih vremenskih pogojih, od zelo hladnega vremena, ko je bilo le nekaj stopinj nad ničlo do poletne vročine, ko se je živo srebro povzpelo prek 35°C. Na našem testu nismo opazili bistvene razlike v obnašanju polne zračnice glede na temperaturo. Tudi po štirih mesecih uporabe drži svojo konsistentnost in nudi zanesljiv oprijem tako na sprednjem kot zadnjem kolesu. Poudariti moramo, da smo polne zračnice testirali kot rekreativni motokros ali enduro uporabnik in pri tem poiskali dober kompromis glede trdote same penaste zračnice. Odločili smo se za mehko različico kar se je izkazala kot najboljša izbira za občasni obisk motokros steze in večurne enduro vožnje. Pri vsem tem moramo poudariti, da je občutek na sprednjem kolesu zelo dober, vodljivost je natančna in zanesljiva. Prav tako zadnja guma nudi dvolj oprijema za klasično enduro vožnjo. Pri Speedy Mouse so nam sicer povedali za par trikov kako za ekstremni enduro lahko še pridobimo nekaj oprijema z vrtanjem lukenj v penasto zračnico a to bomo preizkusili ob kateri drugi priložnosti saj za take podvige motokros motocikel ni najbolj primeren.

Končna ocena je zelo pozitivna saj si Speedy mousse zasluži oceno 5 za trpežnost in vsestranskost. Tu moramo vseeno poudariti, da bi uporabnik kot je profesionalni motokrosist Tim Gajser že po enem dnevu penasto zračnico uničil. Torej je zelo odvisno kako same zračnice uporabljamo med vožnjo in kakšno je naše znanje.

Predvsem pa smo pri načinu vsestranske uporabe najbolj cenili to, da smo v skalah, na kamenju brez težav odprli plin in so gume držale, predvsem pa nas ni skrbelo, da bi ob tem predrli zračnico. Na daljših vožnjah ali dirkah je to neprecenljivo.

Speedy mouse polne zračnice so na voljo v naslednjih dimenzijah in trdotah: Sprednje kolo 80/100-21, 90/90-21 in 90/100-21 so na voljo v trdoti Medium/Hard (srednje trda in trda). Za zadnja kolesa so polne zračnice na voljo v dimenzijah 100/90-19 , 110/90-19, 120/80-18 (enduro dimenzija) in 120/90-19 v štirih različicah Soft, Medium, Hard, Racing (mehka, srednje trda, trda in dirkalna). Redna cena za en mousee znaša 100 evrov, če ujamete akcijo pa cena znaša 85 evrov. Cena za polne zračnice za male motorje znaša 75 evrov.