Preizkušamo na cesti in lahkem terenu: Sava Invader MC 24

Na testu bomo tokrat preizkusili Savine enduro pnevmatike Invader MC 24.

Preizkušamo na cesti in lahkem terenu: Sava Invader MC 24 (foto: Marko Vovk) Marko Vovk
17. 9. 2012

Po navedbah proizvajalca so pnevmatike primerne za mešano uporabo (v razmerju 65% cesta - 35% makadam). Obljubljajo optimalen oprijem na različnih podlagah in vremenskih razmerah.

Pnevmatike bodo test odslužile na KTM-u LC4 640. Predvidena je predvsem vožnja po asfaltni in makadamski podlagi.

Letošnje in lansko leto sem imel na motociklu večinoma nameščene bolj grobo ozobljene enduro pnevmatike Sava Endurorider Pro Comp MC 33, saj sem z 'bombnikom' odpeljal nekaj dirk slovenskega cross countrija ter prolog na avstrijskem Erzbergu. Pred tem sem uporabljal Sava Rockrider MC 23, ki so bile namenjene za pretežno mešano podlago in sem z njimi napravil ogromno kilometrov. Zaradi večjega profila kvadratkov so bile tudi vibracije na motociklu večje. Če vzamemo v obzir to, da gre za enovaljnega KTM-a, ki že v osnovi ponuja masažo zadnjice, se je po nekaj urah vožnje zabava ponavadi končala.

Sedaj sem na motocikel ponovno namestil kovčke ter pnevmatike Sava Invader MC 24, ker je že čas, da se odpravim na kakšno 'furo' po cesti.

Škoda, da je motozbor v Zaječaru že mimo. Po tem, kar je opisal Marko Ukota v svojem blogu, mi je kar malo žal, da nisem videl tega čuda.

Dimenzije:

90/90 -21 54 S (prednja)

120/80 -18 62 S (zadnja)

Več informacij o pnevmatikah bomo podali v testu po nekaj opravljenih kilometrih.

Marko Vovk