Zapeljali smo Sea Doo za 2010

Naša ekipa se je odzvala povabilu podjetja Ski & Sea d.o.o., ki je v Portorožu pripravil že kar tradicionalni dogodek, kjer smo lahko preizkusili večino njihove ponudbe za uživanje med valovi.

7. 6. 2010

O tem, da zna BRP izdelovati odlične vodne skuterje in gliserje z jet pogonom, smo se v preteklih letih že uspeli prepričati, tokrat pa smo lahko preizkusili tudi najnovejšega iz ponudbe, model RXT 260 iS, ki se lahko kot prvi pohvali z tehnologijo iCONTROL. Ko govorimo o tehnologiji pri vodnih skuterjih, se to morda slliši nenavadno, a tisti, ki dogajanje na tem področju spremljate, ste verjetno že dlje časa poslušali šušljanje, da Sea Doo pripravlja 'toy for big boy'.

RXT 260 iS je eden izmed najmočnejših serijskih vodnih skuterjev, ki pa je hkrati tudi zelo bogato opremljen in poln tehničnih poslastic. Z nastavljim krmilom in njegovim kotom si lahko primeren položaj na tem vodnem skuterju poišče prav vsak. Znan 'control info' zaslon je bil prav tako deležen dobrodošlih izboljšav, med drugim ponuja tudi funkcijo štoparice. Da boste lahko merili čas, ko boste divjali okrog vaše priljubljene boje, torej.

Po zaslugi sistema 'fly by wire', torej elektronskega krmiljenja lopute vbrizga, se izkaže tudi kot ekonomičnejši in je bolj prijazen za upravljanje. Prav ta sistem omogoča tudi različne načine odzivanja agregata, lahko si izberete naprimer 'wake mode' za vleko smučarja, najde pa se tudi prijazen touring način delovanja, seveda pa ne manjka niti brutalni 'sport mode'.

Še ena pomembna novost v svetu vodnih skuterjev pa je tudi zavora, ki omogoča za približo polovico krajšo zavorno pot kot pri skuterjih prejšnjih generacij. S pomočjo posebnih zadaj nameščenih loput se zadeva preverjeno hitreje ustavi. Je pa RXT 260 iS tudi polno vzmeten, kar voznik občuti zlasti pri večjih hitrostih, ko poskakovanja po valovih praktično ne občuti.

Poleg RXT 260 iS smo se lahko zapeljali še z že znanimi modeli RXP X 255 RS (dvosed), GTI 130 Rental, RXT X 255 RS (trosed) in adrenalinskim športnim jet boatom z močjo 255 konjev. Slednji brez dvoma opravičuje pridevnik adrenalinski, saj zaradi svojega trupa in moči motorja omogoča zares ostre zavoje in globoke nagibe povsem do roba čolna.

Več o ponudbi si lahko preberete na spletni strani prodajalca.

MaT