Seznam je tu: kombiji, za katere bo cestnina višja!

Dars je objavil seznam vozil, ki bodo od vključno nedelje, 1. decembra, ko bodo v prodaji nove vinjete za leto 2014, spadala v novi cestninski razred B2.

29. 11. 2013

Naj spomnimo, v cestninski razred 2B so uvrščena dvosledna motorna vozila z višino vozila nad prvo osjo 1,30 metra ali več, hkrati pa največja dovoljena masa ne presega 3500 kilogramov, s priklopnim vozilom ali brez njega. Za letno vinjeto za vozila, ki so razvrščena v cestninski razred 2B, bo treba odšteti 220 evrov, za mesečno 80 evrov in tedensko 40 evrov.

Popolni seznam teh vozil si lahko ogledate v datoteki, namignemo pa vam lahko, da so na seznamu tudi: Citroën Jumper, Fiat Ducato, Ford Transit in novi Tourneo Custom, pa Opel Vivaro, Mercedes Sprinter, Renault Master in Trafic ter Volkswagen Transporter (in njegove različice, na primer Multivan ali Caravelle). Hkrati so na Darsu seznam dopolnili s pojasnili in ga bodo po potrebi tudi dopolnjevali.

Sicer pa Dars na območju avtocestne baze v Ljubljani (Grič 54 – izvoz Brdo) še vedno opravlja meritve vozil z ustrezno certificirano merilno napravo, tam pa lahko vsak uporabnik avtoceste preveri natančno višino svojega vozila.

Vinjete za leto 2014 bodo na prodaj od vključno nedelje, 1. decembra. Obstoječe vinjete za leto 2013, ki bodo na prodaj do vključno sobote, 30. novembra, ostajajo v veljavi do preteka njihove veljavnosti; letne tako na primer do 31. januarja 2014.