10.000 polnilnih postaj v Franciji

25. 11. 2015
Deli
10.000 polnilnih postaj v Franciji (foto: Volvo)
Volvo

V Franciji so dosegli pomemben preboj na področju polnilnih postaj za električne in priključno hibridne avtomobile, saj je njihovo število preseglo 10 tisoč.

Trenutno jih je 10.161, dobrih 18 odstotkov ali 1.561 več kot pred letom dni. Med posameznimi ponudniki je v ospredju mreža podjetja za car sharing in proizvajalca majhnih električnih avtomobilčkov Bollore, ki jih je po Franciji zgradilo 3.169. Druga pomembna operaterja polnilnih postaj sta električni distributer Compagnie nationale du Rhône, ki je vzdolž reke Rhône postavil verigo 52 polnilnih postaj, in skupina EDF, ki upravlja mrežo hitrih polnilnih postaj projekta Corri-Door.

Bollore naj bi sicer do konca prihodnjega leta po urbanih središčih v Franciji zgradil še 16.000 polnilnih postaj, skupaj z drugimi projekti pa naj bi število polnilnih postaj po vsej Franciji v prihodnjih dveh letih naraslo na 38 tisoč, s čimer bo Francija tudi dejansko sledila smernicam francoske vlade, ki bi rada v bližnji prihodnosti omejila število avtomobilov z dizelskimi motorji.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja