128.875 evrov za Maseratija GranTurisma

18. 10. 2007
Deli

Prvi, leta 1947, je bil A6 1500 GranTurismo Pinin Farina, drugi je GranTurismo Pininfarina - med njima je 60 let. Letos spomladi predstavljeni dvovratni in 2+2-sedežni kupe združuje zgodovino in sodobnost: avtomobil s klasičnimi, tekočimi kupejevskimi potezami, z značilno motorno masko in s sodobno tehniko počasi prihaja h kupcem – tudi k slovenskim.

Avto Triglav ima za prihodnje leto (prve dobave januarja) zagotovljeno količino desetih vozil, od katerih je šest namenjenih Sloveniji in štiri Hrvaški, večina pa jih že ima svojega kupca. Spredaj (pravzaprav sredinsko) za prednjo premo nameščeni motor je 4, 2-litrski V8, takoj za njim pa je samodejni ZF zadnje generacije, ki kupeju zagotavlja ob motorni pomoči dirkaške zmogljivosti: 5, 2 sekunde z mesta do 100 km/h in največja hitrost 285 km/h.

Idealna razdelitev mase med osi, dober paket opreme, štirje školjkasti sedeži in zveneče ime so zapakirani v ceno 128.857 evrov, dodatne želje pa zapolnjuje seznam doplačil, iz katerega lahko kupec izbere opremo v vrednosti enega avtomobila srednjega razreda. Po videzu sodeč je to avtomobil, ki ga morate imeti! (VK)

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja