35 držav za tisoč evrov

30. 6. 2007
Deli
35 držav za tisoč evrov (foto: Škoda)
Škoda

Specialist za dolge vožnje Gerhard Plattner je v Škodini tovarni v mestu Mlada Boleslav dobil mošnjo s tisoč evrskimi kovanci in zanimivo nalogo: kot da bi šel na družinsko potepanje, mora s Škodo Roomster TDI (trivaljni motor s 59 kW) obiskati 35 evropskih držav, stroški za gorivo pa ne smejo presegati navedenega zneska.

S seboj bo vzel toliko prtljage, kot bi jo vzela s seboj na dopust štiričlanska družina. Prtljaga bo resnična, družina pa ne – namesto žene na sovoznikovem sedežu in otrok na zadnjih sedežih bodo sedele lutke za poskusna trčenja. Njihova teža ustreza telesni teži povprečne ženske in telesni teži otrok, starih osem in deset let.

»Lutke smo uporabili zato, da bo vožnja tehnično ustrezala pravi družinski vožnji, « razlaga Plattner. »Vendar pa mi med vožnjo nihče ne bo solil pameti, kako naj vozim.« Plattner je prepričan, da bo ob povprečni porabi petih litrov na 100 kilometrov kljub polno naloženemu vozilu njegov proračun zadostoval za načrtovanih 15 tisoč kilometrov po 35 državah in da se v Škodino tovarno ne bo vrnil s prazno vrečo.

Foto: Škoda

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja