Novice Promocijsko sporočilo

5 tehnoloških prednosti, ki nas navdušujejo za novi Opel Grandland

7. 4. 2022
Deli
5 tehnoloških prednosti, ki nas navdušujejo za novi Opel Grandland

Ste ga že videli? Novi nemški SUV je s čistimi oblikovnimi potezami in prepoznavnim Opel Vizorjem odraz impresivnega videza, zmogljivosti in tehnologije, rezultat pa nas je, priznamo, kar malce preveč navdušil. Oplova novost iz Rüsselsheima se zdi kot zelo premišljen preplet točno tega, kar potrebuje sodobni voznik – maksimalne varnosti in zavidljive lepote. Ja, z Grandlandom vam bodo otroci dovolili, da jih pripeljete čisto do vhoda v šolo. A kaj je v resnici tisto, kar nas je najbolj fasciniralo? 

Nova digitalna armaturna plošča Pure Panel

Najprej, kar pozdravi voznika, ko sede v prostorni novi model Grandlanda, je čudovita in jasna digitalna plošča Pure Panel, ki takoj namigne, da vožnja ne bo samo vožnja, ampak nepozabno doživetje. Dva široka 10-palčna zaslona (25,4 cm), združena v enotno površino, se zasvetita kot sijoče okno v naslednjo potovalno dogodivščino in omogočata enostaven, intuitiven in predvsem pregleden dostop do vsega, kar Grandland ponuja. Na zaslonu se dogaja vse, kar med vožnjo potrebujete: nadzor nad avtomobilom, navigacija, nastavitve, pa še povezljivo je z aplikacijami Apple Carplay ali Android Auto, ker brez osebne knjižnice zabavnih vsebin seveda ne gremo nikamor več.

Opel

Nočni vid – Night Vision

Nočni vid je čudovit tehnološki pripomoček, ki ga je Opel premierno predstavil prav pri Grandlandu – in nekako razmišljamo, da zna tole postati zlati standard avtomobilske industrije. Nočni vid (Night Vision) je točno to, kar si pod tem imenom predstavljate – infrardeča kamera preko temperaturnih razlik z okolico zazna ljudi in živali do 100 metrov v smeri vožnje, sistem pa voznika preko 12-palčnega (30,5 cm) digitalnega informacijskega središča zelo jasno opozori na morebitnega pešca ali žival na cesti. Vsi vozniki si lahko predstavljamo, kako dramatično bi takšna naprava vplivala na varnost med nočno vožnjo, ko oprezamo za pešci in kolesarji v črnih oblačilih ali pa za ubogimi ježki, ki nespretno hlačajo čez cesto.

360-stopinjska panoramska kamera

Grandland že v imenu pove, da je velik. Veličasten. Prezenten. A to še ne pomeni, da ne sodi v mesto. Da se ne zna smukati po uličicah urbane džungle ali pa, da je potrebno biti neverjetno izurjen za lov na parkirne prostore. Grandland poskrbi, da je vozniku ves čas vidno več, kot je dejansko vidno. 360-stopinjska panoramska kamera olajša manevriranje s popolnim razgledom pred in za avtomobilom, da pri uživanju med vožnjo ne bo nobenih neprijetnih presenečenj, pri parkiranju pa vskoči še pomočnik za samodejno parkiranje, ki prepozna ustrezno velike vzdolžne in prečne parkirne prostore, širokoplečega Grandlanda pa potem samodejno usmerja na svoje mesto. 

Opel

IntelliLUX LED matrični žarometi

Seveda je pomembno, kako pomežiknemo avtomobilom pred seboj. Estetika in učinkovitost žarometov se iz generacije v generacijo izboljšuje, Grandland prav zato zelo nazorno pokaže, kako se sveti prihodnost. Revolucionarni IntelliLux matrični LED® žarometi prinašajo izboljšano vidljivost v nočnem času, obenem pa ne slepijo nasproti vozečih udeležencev v prometu. Vsak žaromet sestavlja 84 segmentov, ki se dinamično prilagajajo razmeram in jakosti svetlobe v okolici s samodejnim izklapljanjem posameznih enot.

Najboljši prijatelj na cesti

Grandland se resnično zdi kot voznikov najboljši prijatelj. Na skupni poti do cilja je namreč vse podrejeno potrebam in varnosti voznika in sovoznikov. In kot vemo, se varnost – tudi v prometu – skriva v informacijah. Več vemo, bolj smiselno se odzivamo. Zato je Grandlandu dodana tudi pomoč pri ohranjanju voznega pasu, ki se aktivno odziva v primeru nevarnosti in vozilo nežno usmeri nazaj med oznake. Vas bo pa Grandland tudi zelo jasno opozoril, če boste nehote zapustili označeni vozni pas.

Dodatno pozornost si zasluži še asistenca za vožnjo po avtocestah, saj vključuje inovativno spajanje raznolikih sistemov Grandlanda, od hibridnega pogona do naprednega regulatorja hitrosti, v delno avtomatiziran sistem, ki pomaga pri daljši vožnji slediti izbranemu voznemu pasu ali vozilu pred vami. Sistem se vklopi s tipko, izklopi pa že malim pomikom volanskega obroča. Tako imate nad vozilom ves čas popoln nadzor, istočasno pa vožnjo avtomatizirate ravno toliko, da je ta manj utrujajoča in še bolj zabavna. 

Kako do čisto svojega Opel Grandlanda? Kliknite tule in si izberite čisto svojega. Izbirate lahko med učinkovitimi bencinskimi in dizelskimi motorji ali električnimi priključnimi hibridi.