50 litrov krvi!

3. 12. 2007
Deli
50 litrov krvi!

Pri avtomobilskem klubu Modri dirkač in logaškem In Sport so izredno zadovoljni z udeležbo na prvi krvodajalski akciji, katere slogan je Dirkači darujemo kri za žrtve cestnih divjakov.

124 darovalcev (no, od teh jih je bilo sedem zavrnjenih zaradi zdravstvenih težav, a šteje namen) je zbralo okoli 50 litrov krvi, kar bo pomagalo vsaj petim težko poškodovanim.

Na tiskovni konferenci so se predstavili Borut Bratina in Matjaž Vogrič (AK Modri dirkač), Andrej Jereb (po njegovih besedah je treba zvišati kulturo vožnje), Brane Küzmič (pravi, da že avto šole narobe učijo), Slavko Komel (izpostavil je, da potrebujemo poligon, kjer bi se mulci zdivjali) in dirkač supermota Uroš Nostran (že trikrat je sam potreboval kri).

Pogrešali pa smo predstavnike ministrstva za promet, ki so se elegantno izognili sodelovanju, najbolj pa so zatajili pri Svetu za preventivo in vzgojo v cestnem prometu, ki kljub vabilu in vsaj 15 klicem niso niti odgovorili. Očitno je Bojanu Žlendru, predsedniku tega neuspešnega sveta, vseeno. Ni pa vseeno drugim, izpostavimo naj motoristično družino Umek iz Unca pri Rakeku, saj se je krvodajalske akcije udeležilo vseh pet članov. Bravo! Ker je akcija uspela, bo verjetno postala tradicionalna. (AM)