AKG-100 v M5

28. 9. 2013
Deli
AKG-100 v M5

Šifre? Ne, le oznaka kamere za snemanje prometa in avtomobila, v katerega smo jo namestili.

Pot z BMW M5 na slovito cesto Transfagarasan v Romuniji je bila uživaška, a ker promet v Srbiji in Romuniji ni ravno umirjene sorte, nesreč pa ne manjka, smo se odločili, da bomo za vsak slučaj M5 opremili z avto kamero za snemanje prometa. Odločili smo se za AKG-100, ki so nam jo prijazno posodili na www.avtokamera.si.

Kamera je posnela celo pot, smo pa posnetke vsak dan prenesli na računalnik, saj smo jo nastavili tako, da najstarejše posnetke, ko zmanjka prostora na spominski kartici, enostavno prepiše.

Slika je v načinu Full-HD (1080p) ostra, malce pa smo pogrešali le boljše nastavljanje beline, saj so bili posnetki zaradi obarvanosti šipe malce modro-zeleni. Kamera snema tudi zvok, ki je odličen - dovolj dober, da smo ga uporabili v videu, ki smo ga pripravili o popotovanju.

Kamera je bila ves čas priklopljena na 12V napajanja (ima pa 30 minut avtonomije ob delovanju na baterijo), ob zagonu in ugašanju avta se prižge in ugasne sama, v primeru nesreče (to zazna zaradi vgrajenega merilnika pospeškov) pa zaščiti posnetke pred presnemavanjem. Majhen zaslon omogoča, da jo dobro nastavimo, poleg samega snemanja vožnje pa posname še (ker ima GPS sprejemnik) tudi hitrost in pospeške, seveda pa tudi položaj vozila oziroma prevoženo pot.

Novo na Metroplay: "Naš največji uspeh je bil tudi strel v koleno" | Ivo Boscarol