Akrapovič doniral kliniki

11. 1. 2009
Deli

Pediatrična klinika Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je bogatejša za I-stat analizator z I-stat tiskalnikom ter hematološki analizator v skupni vrednosti 14.900 evrov, kar pomeni pomembno izboljšanje delovnih pogojev za medicinsko osebje.

Iz rok Marka Adamiča, izvršnega direktorja podjetja Akrapovič d.d., je aparature prevzel strokovni direktor Pediatrične klinike, prof. dr. Ciril Kržišnik, dr. med., ter se zahvalil z besedami, »da je POCH-100i hematološki analizator še kako pomemben za hitro diagnostiko naših malih pacientov. Namenjen je predvsem delu v urgentnih oddelkih in dežurnih službah. Z njim pridobimo iz zelo majhnega volumna polne krvi podatke za eritrocite, levkocite, hemoglobin, hematokrit, MCV, MCH, MCHC, trombocite ter diferencialno krvno sliko (limfocite, monocite in nevtrofilne granulocite). i-STAT aparat, namenjen za hitro diagnostiko, pa omogoča določanje plinov v krvi, glukoze, laktata, elektrolitov (kalij, natrij, klor, ionizirani kalcij), hematokrita, hemoglobina, sečnine ter troponina. Oba aparata bosta bistveno prispevala k skrajšanju časa diagnosticiranja in pridobivanja rezultatov diagnostičnih preiskav v dežurni službi«.

Marko Adamič, izvršni direktor podjetja Akrapovič d.d. je povedal: »da smo se tudi letos odločili, da z družbeno odgovornim ravnanjem in v skladu s strategijo podjetja namenjamo del sredstev donacijam. S tem soustvarjamo boljši jutri družbeno najbolj ranljivih in izpostavljenih socialnih kategorij; to pa so invalidi in otroci. Enkrat letno pomagamo z nekoliko višjo donacijo, ki jo praviloma namenimo širši skupnosti in za splošno dobro. Letos smo se odločili sredstva nameniti Pediatrični Kliniki. Prepričani smo, da boste našo donacijo s pridom uporabili in da bo delo strokovnjakov, ki zdravijo in rešujejo otroke, tudi na ta način olajšano in da bo zagotovljena čim boljša oskrba in čim hitrejši povratek domov, med prijatelje, v šolo in nazaj v brezskrbno mladostniško razposajenost.«

Foto: Bor Dobrin

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja