Akrapovič je izboljšal izpušni sistem Volkswagna Golfa R

30. 3. 2017
Deli

Podjetje Akrapovič je v okviru novega sodelovanja s Volkswagnom razvilo izpušni sistem R-Performance, ki bo namenjen izboljšanju lastnosti novega Volkswagna Golfa R, njegov nakup pa bo možen izključno poreko Volkswagnove prodajne mreže.

Izdelan je iz titana, pri njegovi izdelavi pa so uporabili napredne in inovativne tehnologije, kot so 'hidroforming', proces globokega vleka in 3D-laserski razrez, ter dele, narejene v Akrapovičevi livarni, edini livarni titana na svetu, ki je v lasti proizvajalca izpušnih sistemov.

Eden glavnih razlogov za Volkswagnovo sodelovanje s podjetjem Akrapovič pri izboljšavi izpuha za Golf R je bil oblikovanje idealnega zvoka, iskali pa so tudi visoko kakovost izdelave. Izpušni sistem zagotavlja brezhiben zvok pri vseh voznih načinih: pri običajni vožnji daje prijeten zvok, pri vožnji na odprti cesti pa poskrbi za prave dirkaške tone, ki se najbolj podajo na dirkališče. Značilni Akrapovičev zvok pride še posebej do izraza pri visokih vrtljajih in menjavi prestav, ko se zasliši navdušujoče pokanje. Zaradi uporabe posebnih titanovih zlitin in naprednih tehnologij je izpušni sistem tudi 7 kg lažji od serijskega, hkrati pa je zaradi teh materialov odporen tudi proti koroziji in visokim temperaturam.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"