Aleš Bratož vendarle ne bo postal generalni direktor AvtoVAZ-a

Novi generalni direktor bo postal Yves Caracatzanis, ki bo delo začel 1. junija letos.

Aleš Bratož vendarle ne bo postal generalni direktor AvtoVAZ-a (foto: Lada) Lada
17. 4. 2018

Pred časom smo poročali, da bo ruski avtomobilski koncern AvtoVAZ, ki je sicer v lasti francoskega avtomobilskega proizvajalca Renault, v kratkem predstavil novega generalnega direktorja podjetja. Ta bo nadomestil Nicolasa Maureja, ki bo na omenjenem položaju ostal do konca letošnjega maja, z drugim, ki bo nastopil vlogo podpredsednika Renaultovega oddelka za evrazijske trge, s čimer bo tako še naprej vplival na okrevanje in srednjeročni razvoj znamke.

Čeprav se je tudi v ruskih medijih kot eden izmed najresnejših kandidatov za novo funkcijo omenjal nekdanji generalni direktor novomeškega Revoza, pa je zdaj postalo jasno, da bo novo funkcijo prevzel Yves Caracatzanis. Gre za upravnega direktorja skupine Renault v Romuniji, hkrati pa tudi za predsednika in generalnega direktorja avtomobilske znamke Dacia.

»AvtoVAZ nadaljuje okrevanje in je v letu 2017 občutno izboljšala svojo prodajo in finančne rezultate. Ob tej priložnosti se za vse dosežke iskreno zahvaljujem Nicolasu Maureju. Kljub nekaterim tveganjem je (po njegovi zaslugi) znamka na poti do finančnega okrevanja. Z Yvesom Caracatzanisom bomo nadaljevali razvoj in obuditev znamke Lada tako v Rusiji kot na mednarodnih trgih in tako nadaljevali s srednjeročnim načrtom koncerna,« je na predstavitvi novega generalnega direktorja dejal predsednik upravnega odbora AvtoVAZ-a Serguei Skvortsov.

Kakšna bo prihodnost Bratoža, tako ostaja neznanka, najverjetneje pa bo še naprej ostal na položaju vodje dobavne in proizvodne verige v Rusiji.