Že prihodnji mesec bo predstavljena izjemno zanimiva Alfa

4. 7. 2023 | Janoš Pečnik
Deli

Znano je, kdaj bodo pri Alfi predstavili novi 6C! Vodja oblikovanja pa je sprožil govorice o še enem modelu.

Vodja oblikovanja pri Alfa Romeu Alejandro Mesonero-Romanos je v pogovoru za britanski Autocar razkril zanimivo podrobnost. V zadnjem času se je namreč veliko ukvarjal z ikonično in nenavadno obliko modela SZ iz leta 1989, ki ga navdihuje.

Obenem je namignil, da bi se ob vse boljšem finančnem rezultatu v ponudbi Alfa Romea lahko našel prostor za novi GTV (ali na primer Alfetto, ni še znano, kako bi avto poimenovali) - s prihodom na trg že leta 2026 ali 2027. Takrat bodo nove Alfe gnane le še električno, zato bi tudi v tem primeru šlo za kupe na električni pogon.

Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo GTV

Alfa Romeo

"Vsi vemo, da SZ ni bil lep avto. A s svojo prepoznavnostjo in svobodnim duhom je lahko navdih pri oblikovanju kupeja za dobo električnega pogona. Oboževal sem njeno klinasto obliko, oglat zadek in kontrast temnih stekel na masivni karoseriji," pravi Mesonero-Romanos.

Alfa Romeo SZ

Alfa Romeo SZ

Alfa Romeo

Izdelati športni kupe z električnim pogonom je sicer naloga, polna izzivov, dodaja: "Pogosto slišimo, da imajo oblikovalci z električnim pogonom sedaj več svobode. A v resnici je z novimi platformami, kjer je baterija v dnu avtomobila, še več omejitev in izzivov, kot jih je bilo pri termičnih motorjih. V višino se moramo boriti za vsak milimeter."

Rabljen avtomobil: Model, ki je znamko znova postavil tja, kjer so nekoč že bili

Čeprav tovrstnih govoric v zadnjih dveh desetletjih ni manjkalo, uresničila pa se je le peščica, ne moremo zanikati, da je znamka po nastanku Stellantisa dobila nov zagon. Alfin predsednik uprave Jean-Philippe Imparato je pred kratkim omenjal tudi možnost novega Spiderja.

Še prej pa zadnja bencinsko gnana poslastica

Že 30. avgusta letos bodo Italijani razkrili športni avtomobil v omejeni seriji, ki se zgleduje po še enem ikoničnem modelu, ki velja za enega najlepših v zapuščini znamke - Alfa Romeo 33 Stradale iz leta 1967. Imenoval naj bi se 6C, označujejo pa ga kot avto, ki ga bodo lahko v Areseju postavili ob bok 8C. Že ime namiguje, da ga bo poganjal 2,9-litrski V6 motor iz Giulie Qadrifoglio. Obenem bo to bržkone tudi zadnji zmogljiv Alfa Romeo z bencinskim motorjem.

Alfa Romeo

BONUS VIDEO: Ko izbira opreme pri avtomobilu naredi ključno razliko …