Alfa Romeo Stelvio z Moparjevimi dodatki prihaja v Ženevo

1. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

Poleg Alfe Romeo bo Moparjevega tretmaja deležen Fiatov 124 Spider, seveda pa ne gre brez številnih novosti za vozila znamke Jeep.

Začetek marca ali tik pred zdajci je zadnja leta že tradicionalno obdobje, ko ameriška znamka Mopar, v sklopu katere deluje tudi Jeep, predstavlja svoje novosti za avtomobilski salon v Ženevi. Tako je bilo že lani in predlanskim, nič drugače pa ni niti letos, ko Mopar predstavlja nekaj zanimivih novosti. Pretiranih novosti v modelni paleti sicer ne bo (novi Wrangler, Compass in Cherokee so na trg zapeljali lani, pa tudi preostali modeli so še dokaj sveži), bo pa zato predstavljenih nekaj rezultatov sodelovanja s preostalimi znamkami iz koncerna FCA.

Prvi avtomobil, deležen Moparjevih dodatkov – žal le vizualnih – je Alfa Romeo Stelvio, ki bo pod oznako Colour Line prejela kromirano obrobo sprednje maske, nova 20-palčna platišča in dodatno zaščito podvozja na zadnjem delu vozila. Nekatere dodatke bo pod oznako NRING prejela najbolj športna različica Quadrifoglio. Ta paket bo zajemal nove pokrove ogledal, obrobo sprednje maske, stranske pragove, zadnji spojler in zaščito zadnjega odbijača, pri čemer bodo vsi dodatki izdelani iz ogljikovih vlaken.

Tako kot Alfa Romeo Stelvio bo nekaterih Moparjevih dodatkov deležen Fiatov športni dvosed, 124 Spider, ki bo dobil oznako S-Design. Tudi ti dodatki bodo bolj kot ne vizualne narave, večinoma pa bodo zajemali le nove barve na platiščih, okenskih okvirjih, pokrovih ogledal in varnostnih lokih. Ti bodo obarvani v 'orožarsko sivo' barvo. Notranjost vozila bo delno oplemenitena z alkantaro, da gre za ameriško predelavo, pa bo opozarjal logotip znamke Mopar na mrežici za shranjevanje drobnarij.

Največ novosti bodo vseeno deležni terenci znamke Jeep

Seveda pa se znamka Mopar v Ženevi ne more predstaviti zgolj s predelavami evropskih avtomobilov, ampak mora biti med novostmi vsaj kakšen Američan. Kar štiri novosti bodo pripeljali, najpomembnejša pa je brez dvoma nadgradnja modela Wrangler z dodatkom Sahara. Ta pri klenem terencu zagotavlja še dodatnih pet centimetrov višje podvozje, 17-palčna platišča za vožnjo po terenu, dodatne žaromete, povečane blatnike in cevaste pragove, če naštejemo le nekaj izmed navedenih dodatkov.

Preostale novosti Moparja bodo še Jeep Renegade Longitude, ki bo opremljen z nekoliko višjim podvozjem in posebno zeleno barvo, ter modela Grand Cherokee in Compass z oznako Trailhawk. Ta bo poleg drugih dodatkov pri obeh modelih zajemala dodatne strešne nosilce, ki bodo lahko služili za prevoz smuči ali snežnih desk.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja