Alfa Romeo vendarle dobiva novega zastavonošo

30. 1. 2020 | Jure Šujica
Deli

Namesto odpovedane nove generacije modela GTV prihaja Alfa Romeo GTA.

Alfa Romeo je še pred kakim letom in pol napovedovala prihod in obuditev enega od svojih legendarnih imen, modela GTV. Šlo naj bi za kupejevsko izvedbo aktualne Giulie, 2,9-litrskemu šestvaljniku s 503 'konji' moči pa naj bi dodali še elektromotor z dodatnimi 100 kilovati električne moči. Na razočaranje mnogih so ambiciozni načrti padli v vodo, saj so se pri Alfi odločili, da projekta ne bodo izpeljali do konca. A, kot vse kaže, bo Giulia Quadrifogilo Verde, kot se imenuje najmočnejša izvedba limuzine, vendarle dobila nadgradnjo.

Alfa Romeo Giulia GTA bo oznaka najmočnejše Giulie, ki naj bi jo po poročanju spletne strani MoparInsiders.com in neimenovanega vira v podjetju na ceste zapeljala še to poletje. Predstavitev avtomobila naj bi bila načrtovana za 24. junij v Milanu, ravno na dan 110. obletnice italijanske znamke avtomobilov.

Giulia GTA v grobem ne bo doživela prav velikih sprememb. Pod motornim pokrovom ostaja 2,9 litrski motor, združen z osemstopenjskim samodejnim menjalnikom, ki bo moral namesto dosedanjih 503 'konjev' trpeti kar 620 'konjev' oziroma 456 kilovatov moči. Hkrati naj bi štirivratna limuzina, ki bo v osnovi namenjena evropskemu trgu, doživela tudi manjšo shujševalno dieto z rezultatom 20 kilogramov. A pozor, čeprav že Giulia QV ni ravno avtomobil, ki bi ga vsakodnevno videvali na cesti, naj bi bila Giulia GTA še nekoliko bolj redka, saj naj bi jo izdelali v omejeni količini.