AMG, Maybach in razred G postajajo samostojn(ejš)i

5. 7. 2021 | Jure Šujica
Deli

Znotraj znamke Mercedes-Benz nastaja nov oddelek, namenjen najdražjim avtomobilom.

Čeprav je Mercedes-Benz znan kot proizvajalec prestižnih avtomobilov, pa je tudi za znamko iz Stuttgarta prodaja najdražjih vozil vseeno precejšen izziv. Da bi bila ta naloga v prihodnje vseeno nekoliko lažja, so pri matičnem podjetju Daimler sprejeli radikalno odločitev, da nekoliko osamosvojijo najbolj prestižne znamke trikrake zvezde – hkrati pa jih še vedno zadržijo pod njenim okriljem.

Po poročanju spletne strani Automotive News Europe in njene sestrske strani Automobilwoche naj bi Daimler na avtomobilskem salonu v Munchnu, ki bo v bavarski prestolnici potekal septembra predstavil novo blagovno znamko prestižnih vozil. Ta bo združevala vozila znamk Maybach, AMG in razred G, njen vodja pa bo postal prvi mož oddelka AMG, Philipp Schiemer.

Nepričakovana poteza Mercedesa naj bi pomagala zmanjšati oglaševalske stroške, namenjene vozilom omenjenih znamk, hkrati pa povečati njihovo proizvodnjo in dobičkonosnost, a še vedno pod okriljem matičnega podjetja. »Naša naloga ne bo zgolj obdržati neodvisnost omenjenih znamk in njihove identitete, pač pa poskrbeti tudi za nadaljnjo širitev portfelja in oblikovanje podobe,« je za Automobilwoche dejal neimenovan sogovornik.

Kaj naj bi zgornje besede pomenile zaenkrat še ni znano, pojavljajo pa se različne možnosti. Ena izmed njih naj bi bila elektrifikacija razreda G, ki bo tako dobil ime EQG, pričakovati pa je mogoče tudi različne derivate obstoječih (in relativno svežih) modelov. Nenazadnje so se pri Mercedesu enkrat že odločili izdelati prestižno izvedbo razreda G, poimenovano Laundalet - a z Mercedesovo značko na motornem pokrovu, AMG pa je razred G uporabil za eno svojih najbolj ekstravagantnih predelav,  G63 AMG 6x6 s kar šestimi kolesi!

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja