Aston Martin AM-RB 001 je dobil ime iz germanske mitologije: Valkyrie

6. 3. 2017
Deli
Aston Martin AM-RB 001 je dobil ime iz germanske mitologije: Valkyrie (foto: Aston Martin)
Aston Martin

Aston Martinov hiperšportnik, ki nastaja v povezavi s podjetjem Red Bull Advanced Technologies in drugimi partnerji, je po vilinskih bojevnicah iz germanske mitologije dobil ime Valkyrie.

Izbor imena ni naključen, saj z njim nadaljujejo izročilo avtomobilov z začetnico 'V', ki sega v leto 1951, ko je bil predstavljen prvi Vantage, pri katerem so z imenom opozorili na posebno zmogljivo serijo tedanjega serijskega Astona Martina DB2, ki so ji namesto 105 namenili motor s 125 'konji'. Značka Vantage se je sicer prvič pojavila na Astonu Martinu DB5, oznaka za zmogljive različice pa je ostala do leta 2005, ko je Vantage postal samostojni model. Linija modelov 'V' se je pozneje razširila še z Viragem, Vanquishom in Vulcanom, zdaj pa jo je Valkyrie popeljal na še višjo raven.

Kot pravi Aston Martinov glavni kreativec  Marek Reichman, Valkyrie predstavlja pravi dramatizem ne le najmočnejšega Astona Martina doslej ampak tudi zasnove in tehnike hiperšportnika. Kljub temu, da njegovo ime izhaja iz mitologije, je Valkyrie povsem tuzemski izraz sodobne tehnologije, ki obeta izjemne zmogljivosti.

Novo na Metroplay: Župnik Martin Golob | "Duhovnik je lahko čisto normalen človek!"