Aston Martin DBS se vrača

S fotografijo detajla z motornega pokrova je Aston Martin napovedal obuditev imena Aston Martin DBS, ki se bo zgodila enkrat v drugi polovici tega leta v obliki novega Astona Martina DBS Superleggera.

Aston Martin DBS se vrača (foto: Aston Martin) Aston Martin
18. 4. 2018

S kratico DBS so leta 1967 prvič označili kreacijo oblikovalca Williama Townsa, s katero naj bi nadomestili ostarelega DB6, a so dejansko oba modela vzporedno izdelovali do leta 1972 in DBS je opravljal vlogo admiralskega super GT –ja. Leta 1972 je vlogo prepustil Astonu Martinu V8. Leta 2007 so ime obudili v kreaciji oblikovalca Mareka Reichmana in z njim označil najvišji model v ponudbi Astona Martina, ki je leta 2012 štafetno palico predal Astonu Martinu Vanquishu. Zdaj bo naslov najvišje uvrščenega modela očitno pripadel Astonu Martinu DBS Superleggera.

Aston Martin pa ne obuja le kratice DBS, ampak hkrati z njo tudi pridevnik Superleggera, ki označuje sodelovanje z italijansko delavnico Touring pri izdelavi lahkih karoserij, ki so jih imeli že Astoni Martini DB4, DB5 in DB6 Mark 1. Seveda ime namiguje tudi na to, da Aston Martin DBS Superleggera ne bo le močan, ampak tudi precej lahek avtomobil, kar bo gotovo pripomoglo k imenitnim zmogljivostim.