Frankfurt: Audi Aicon, večji od A8, bo voznikom vzel nadzor nad vožnjo

12. 9. 2017
Deli

Audi je v Frankfurt pripeljal študijo Aicon, ki vozniku in potnikom omogoča, da med potjo sploh ne razmišljajo o vožnji, oziroma jim nadzor nad vožnjo vzame povsem iz rok.

Študija se z dolžino 5,444, širino 2,100, višino 1,506 in medosno razdaljo 3,470 metra uvršča v avtomobilski segment D in z merami precej presega tudi Audijevo aktualno admiralsko ladjo A8. Pogon je seveda električni, sestavljen iz štirih elektromotorjev s sistemsko močjo 260 kilovatov, možnostjo variabilnega štirikolesnega pogona in dosegom med 700 in 800 kilometri. Pri Audiju pravijo tudi, da bo Aicon s pomočjo tipal in mrežne komunikacije z drugimi avtomobili in infrastrukturo dosegel, da bodo tudi prometne nezgode postale stvar preteklosti.

Kot pravijo, kabina s sedežno konfiguracijo 2+2 omogoča prvorazredno razkošje, k ugodnemu počutju pa pripomore tudi s povezljivimi infozabavnimi sistemi in vrsto pripomočkov za osebno prilagoditev.

Samodejna vožnja vklopljena. Sprostite se, začeli bomo z zdravniškim pregledom.

Druga Audijeva študija je Elaine, pri kateri gre za nadaljevanje študije E-Tron Sportback. Poganjajo jo en elektromotor na prednji in dva na zdnji premi, ki razvijajo sistemsko moč 429 'konjev' in zagotavljajo pospepek v 4,5 sekunde do 100 kilometrov na uro. Študija omogoča tudi precej visoko stopnjo avtonomne vožnje, vozniku in potnikom pa pomaga tudi z nadzorom nad njihovim zdravjem.

Audi je avtomobilski salon v Frankfurtu izkoristil tudi za predstavitev svoje nove admiralske ladje A8, ki blesti z obilico novih tehnologij in asistenčnih sistemov. Videli smo lahko tudi novi RS 4 Avant, pri katerem se 2,9-litrski biturbo motor V6 s cesto spopada kar s 450 'konji' in 600 njutnmetri in športnega križanca Audija SQ5, predstavili pa so tudi nov poenoten sistem poimenovanja svojih modelov, ki bo temeljil na razponih moči v kilovatih in bo veljal po vsem svetu in za vse vrste pogonskih sklopov.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja