Audi je predstavil svoj prvi popolnoma električni dirkalnik

28. 9. 2017
Deli

Audi je sinoči predstavil svoj prvi popolnoma električni dirkalnik, bolid formule E Audi e-tron FE04, za katerega pravijo, da simbolizira znamkin prehod s klasičnega avtomobilskega proizvajalca v izdelovalca avtomobilov z alternativnimi pogoni.

Audi bo namreč z novo sezono formule E v svoje roke popolnoma vzel sodelovanje na prvenstvu električnih avtomobilov, na katerem je bil do zdaj zastopan prek partnerskih podjetij ABT in Schaeffler, s katerima bodo sodelovali še naprej.

Za samostojen nastop so pripravili tudi novi tovarniški dirkalnik Audi e-tron FE04, ki se precej razlikuje od dirkalnika, s katerim je Lucas di Grassi v zadnji sezoni osvojil naslov prvaka. Poleg novega pogonskega sklopa in izboljšanega podvozja so dirkalniku, ki bo v novi sezoni označen s številko 1, namenili tudi novo barvno shemo v kombinaciji bele, kovinsko zelene in črne barve. Di Grassijev partner v ekipi Daniel Abt bo vozil dirkalnik s številko 66, ki se bo od Brazilčevega razlikoval tudi po dodatku rdeče barve, da se bosta na dirkališču prepoznavno ločila med seboj.

Audijeva bolj angažirana udeležba v formuli E je sicer del načrtov, po katerih bo ingolstadtska znamka do leta 2025 v svojo ponudbo uvrstila več kot 20 elektrificiranih modelov.