Audi napovedal cene prihajajočega E-trona

16. 3. 2018 | Jure Šujica
Deli

V Nemčiji bo cena precej nižja kot na primer pri najbližjem konkurentu, Teslovem modelu X.

Audi je na aktualnem avtomobilskem salonu v Ženevi prvič predstavil sicer zamaskiran model E-tron, ki je prelomnica v zgodovini znamke, saj gre za njen prvi električni avtomobil. Hkrati je Audi že pred časom napovedal, da bo z novincem tudi v praksi predstavil nov oblikovalski jezik, s katerim se ne bo več zgledoval po ruski lutki matruški, ki je znamko zaznamovala zadnja leta.

Čeprav bo E-tron na ceste predvidoma zapeljal šele proti koncu letošnjega leta, pa so v Ingolstadtu že napovedali predvidene cene novinca. Te naj bi se v Nemčiji začele pri 80.000 evrih, kar je približno 11.000 evrov manj, kolikor v Nemčiji stane najbližji tekmec, Tesla Model X v najšibkejši različici P75D. Audi ob tem dodaja, da za E-trona že nekaj mesecev pred uradno predstavitvijo in začetkom proizvodnje vlada veliko zanimanje za nakup.

»Na nekaterih trgih vlada za E-trona že veliko zanimanje: veliko kupcev je že rezerviralo svoj avtomobil. Samo na Norveškem smo do zdaj zbrali več kot 3.700 rezervacij. E-tron je tako zastopnik še veliko večjega števila električnih avtomobilov, ki bodo na ceste zapeljali v prihodnjih letih, med njimi tudi njegova bolj športna različica Sportback, ki bo na ceste zapeljala že prihodnje leto,« so v izjavi za javnost zapisali pri Audiju.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o svoji najljubši tehniki pomnjenja