Audi R8 V10 brez strehe

24. 3. 2016
Deli

Audi je avtomobilski salon v New Yorku izkoristil za svetovno premiero Audija R8 Spyder V10, najmočnejšega Audija brez strehe.

Kot pravijo pri Audiju, je bistvo Audija R8 Spyder užitek vožnje z odprto streho, ki jo spremlja gromoglasno hrumenje motorja, ki je pri novincu še toliko bolj izraženo, saj prihaja iz 5,2-litrskega atmosferskega motorja FSI V10. Kot pravijo, je novi Audi R8 Spyder V10 bolj tehnološko izpopolnjen, močnejši, hitrejši in bolj odziven, se hitreje pelje skozi ovinke in po zaslugi 50 odstotkov boljše vzvojne trdnosti ostaja bolj miren tudi na ravnih odsekih.

Sredinsko vgrajeni motor V8, ki razvija največjo moč 540 'konjev' in navor 540 njutonmetrov, 1612 kilogramov lahkega športnika v 3,6 sekunde pospeši do 100 kilometrov na uro, k čemur mu pripomorejo tudi sedemstopenjski menjalnik S tronic, ki ga voznik upravlja električno, prenovljeni štirikolesni pogon quattro z elektrohidravlično sklopko na prednji premi in trdna karoserija, pri kateri so izdatno uporabili aluminij in ogljikova vlakna.

Seveda pravega Spyderja ni brez lahke platnene strehe, ki se vse do hitrosti 50 kilometrov odpre ali zapre v dvajsetih sekundah.

Novo na Metroplay: Nik Škrlec iskreno o tem, zakaj mu je ušel Guinnessov rekord