Audijeva študija v Los Angelesu napoveduje A9

21. 10. 2014
Deli
Audijeva študija v Los Angelesu napoveduje A9

Audi je že uradno napovedal predstavitev svoje nove študije, ki jo bo pokazal na avtomobilski razstavi v kalifornijskem Los Angelesu, ki bo svoja vrata odprl 19. novembra.

To bo prvi model, za katerega bo avtorstvo v popolnosti podpisal novi prvi oblikovalec pri Audiju, Marc Lichte.

Nova študija bo napoved velike štirivratne limuzine s kupejevskimi poudarki. Lichte pravi, da so se pri zasnovi posvetili trem pomembnim gradnikom Audijeve znamke – športnosti, lahki gradnji in štirikolesnemu pogonu quattro. Pričakovati je, da bo novost, ki je za zdaj še brez imena, najavila dvoje – oblikovalsko smer, ki jo bodo prevzeli vsi novi Audijevi modeli pod novim oblikovalskim vodstvom, ter širitev Audijeve ponudbe navzgor. Študija naj bi bila namreč napoved novega Audija A9, ki ga lahko pričakujemo leta 2017. Z njim se bo Audi skušal še bolj uveljaviti pri kupcih v Ameriki in Aziji, kjer se povpraševanje po še bolj luksuznih in večjih limuzinah še povečuje.

Marc Lichte je k Audiju prišel na povabilo novega člana uprave, odgovornega za konstrukcijo in razvoj, Ulricha Hackenberga. Oba sta prej delovala pri Volkswagnu, Hackenberg pa je 'oče' obeh dosedanjih modularnih platform skupine VW. Marc Lichte je z njim deloval kot vodja oblikovanja zunanjosti pri zadnjem Golfu, pri Audiju pa je nasledil Wolfganga Eggerja, ta je odšel k drugi podružnici skupine VW, k Italdesignu.

Novo na Metroplay: Ko se govori o hierarhiji, je že prepozno | Bine Volčič in Žiga Faganel